حميد نيکپور با بيان اينکه اين موضوع را براي پيگيري به سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري تهران مطرح کردهايم ، افزود: همچنين در حال حاضر موضوع مرمت مجموعه مزار تربت جام در در دستور کار سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان قرار دارد .
وي با بيان اينکه زيارتگاه شيخ احمد، يکي از بزرگترين مراکز زيارتي شرق ايران است که در قرن نهم هجري به اوج شکوفايي خود رسيد ، اضافه کرد: اين مجموعه مشتمل بر ساختمانهايي است که در اضلاع غربي و شمالي، حياطي مستطيل شکل و بزرگ گرد آمده است و در قلب مجموعه، گنبدخانه با ايواني در جلوي آن قرار دارد .
نيکپور با اشاره به اينکه در طرفين ايوان دو بنا به نامهاي مسجد کرماني و گنبد سفيد يا مسجد رواق قرار دارد ، تصريح کرد: در جبهه غربي گنبدخانه، سراچه، در سمت شرق آن مسجد عتيق و در جبهه جنوبي مسجد جامع جديد واقع شده است که شبستان گنبددار آن با گنبدخانه مزار روي يک محور که از در ورودي مجموعه شروع ميشود ، قرار دارند.
خاطر نشان ميشود؛ زيارتگاه احمدبن الحسن شيخ احمد جام (۴۴۱ _ ۵۳۶ ه.ق) در شهرستان تربت جام، در ميان جاده مشهد به هرات قرار دارد و مشتمل بر ۱۰ بناي تاريخي است (مرقد شيخ ، گنبدخانه ، مسجد عتيق ، خانقاه، سراچه و مدرسه فريوند ، مسجد کرماني ، گنبد سفيد ، خانقاههاي تيمور ، مدرسه امير جلال الدين فيروزشاه (گنبد سبز) ، مسجد نو ، مدرسه اميرشاه ملک که اين بناها در اطراف يک چاه وسيع مجتمع شده است.
قبر خود شيخ بدون هيچگونه بنايي به صورت روباز در مقابل ايوان عظيمي قرار دارد. پس از آن که شيخ احمد جامي نامقي عارف مشهور در سال ۵۳۶ ه.ق در گذشت او را در جلوي دروازه سعدآباد به خاک سپردند./104
انتهای پیام/